Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a atins nivelul de  3,09%, de la 2,95% cât înregistra joi, cel mai mare nivel din septembrie 2014.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândã variabilã, a crescut la 3,16%, cel mai mare nivel din 20 mai 2014, când se situa la valoarea de 3,16%.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintã rata dobânzii plãtitã la creditele în lei atrase de cãtre bãncile comerciale de la alte bãnci comerciale pentru o perioadã de nouã luni, a urcat până la de 3,20%. Joi, indicele se situa la valoarea de 3,12%

ROBOR reprezintã rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumutã între ele în lei.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)