Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, continuă să crescă până la 3,39%, cel mai mare nivel din 6 august până în prezent.

Totodată, indicele Robor la şase luni a crescut joi la 3,58%. Acesta este cel mai mare nivel din 5 martie 2014, când a fost 3,61%.

Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%.

ROBOR este un indicator de referinţă pentru dobânzile la creditele în lei. O bancă foloseşte ROBOR la 3 luni sau la 6 luni pentru a vă calcula dobânzile la ratele pe care le plătiţi în fiecare lună, adăugând o marjă pe care o stabileşte în funcţie de riscul pe care consideră că şi-l asumă când vă acordă creditul.
Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)