După trei zile de stagnare, indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul unor credite în lei cu dobânda variabilă, a crescut, marţi, la 2,09%, de la 2,08% cât înregistra luni, conform datelor publicate de BNR.

Indicele la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a crescut şi el la 2,41% de la 2,39%.

Doar indicele ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii platită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a stagnat la 2,47%

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care bancile românesti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotatiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)