Consiliul  Patronatelor  Bancare  din  Romania  (CPBR),  organizatia  patronala a sectorului bancar romanesc, a aprobat in sedinta Consiliului Director din 30 iunie, primirea in calitate de membru a ING Bank Romania, marcand astfel prima extindere a organizatiei de la infiintarea sa la sfarsitul lunii aprilie.

Membrii Consiliului Director al CPBR Steven van Groningen (Raiffeisen Bank), Rasvan Radu (UniCredit Tiriac Bank), Philippe Lhotte (BRD – Groupe Societe Generale) si Tomas Spurny (Banca Comericala Romana) ‐ au salutat dorinta ING Bank Romania de a deveni al cincilea membru al patronatului bancar.

“Alaturarea ING Bank la organizatia noastra patronala este dovada faptului ca CPBR este perceput ca fiind construit conform unui model viabil la nivel european, cu scopul de a sprijini  intarirea  increderii  in sectorul bancar si dezvoltarea economica a Romaniei”,  a declarat  Steven van Groningen, Presedintele Consiliului Director al CPBR. “Acum avem deja cinci membri si suntem deschisi participarii altor banci care doresc sa se alature demersului nostru”.

“Dorim sa fim parte  a  aceastei  initiative, pe care o  consideram o  platforma solida de dialog constructiv  cu  angajatii,  consumatorii  si  cu  intreg  spectrul de autoritati guvernamentale, legislative si de reglementare”, a declarat la randul sau Michal Szczurek, CEO al ING Bank Romania. “Vrem sa contribuim la o dezvoltare sanatoasa a sectorului bancar ca participanti pe termen lung pe piata romaneasca”.

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, cu 20 de ani de prezenta pe piata locala. Conform datelor de la sfarsitulanului 2013, ING Bank Romania avea 1 440 de angajati si active totale de 18 076 milioane lei. Cu un venit net de 844 milioane lei, un portofoliu de credite si plasamente de 10 556 milioane lei si un profit brut de 216 milioane lei, banca avea la sfarsitul anului trecut 218 unitati, dintre care 187 de retail si o cota de piata a creditelor in lei de 8%, detinand o cota de piata a depozitelor in lei de 6,3%.

Infiintat la data de 28 aprile 2014, CPBR isi propune sa contribuie la cresterea increderii in sistemul  bancar  romanesc  si  la  dezvoltarea  economica  a  Romaniei.

CPBR il numeste pe Bogdan Preda ca director executiv de Relatii Publice

Tot astazi, Consiliul anunta numirea domnului Bogdan Preda in functia de Director Executiv Relatii Publice si Institutionale, ca prim angajat al echipei ce urmeaza sa se ocupe de managementul organizatiei.

Bogdan Preda, fost corespondent al agentiilor Associated Press (1990‐1997) si Bloomberg News (1997‐2007), este specializat in managementul strategic al comunicarii publice si de afaceri. Anuntul numirii d‐lui Preda a fost facut la sedinta Consiliului Director al CPBR.

“Bogdan Preda este unul dintre profesionistii experimentati ai relatarilor transformarilor din  economia  romaneasca  a  ultimilor  25  de  ani”,  a  declarat  Steven  van  Groningen, presedintele Consiliului Director al CPBR. “De‐a lungul timpului si‐a mentinut atitudinea echilibrata, echidistanta si in acelasi timp constructiva in domeniul comunicarii publice si de afaceri, acestea fiind calitatile prevalente care au condus la alegerea sa de catre CPBR.”

Ulterior activitatii de ziarist la AP si Bloomberg, dl. Preda a lucrat in domeniul comunicarii externe si interne, al relatiilor publice, afaceri corporative si managementul informatiilor atat in tara cat si in strainatate pentru multinationale precum EGL‐Axpo, Trans Adriatic Pipeline (Zurich), Gazprom Marketing & Trading (Berlin, Londra si Bucuresti) si Bosphorus Gaz  Corporation (Istanbul).  In  cursul  anului  2013  a fost,  pentru  o  perioada  de  5  luni, Consilier la Cancelaria Bancii Nationale a Romaniei, iar in 2014 a primit un contract de consultanta in domeniul comunicarii din partea biroului Bancii Mondiale la Bucuresti.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)