Grupul olandez ING va plati 619 de milioane de dolari ca urmare a unor acuzatii privind transferuri ilegale de fonduri in valoare de miliarde de dolari prin sistemul financiar american catre clienti din Cuba si din Iran, incalcand sanctiunile americane. Aceasta este cea mai mare amenda aplicata in SUA pentru incalcarea sanctiunilor, relevand numeroase practici ilegale ale ING in perioada 2002-2007, inclusiv acorduri care au protejat ING de investigatii ale Departamentului de Justitie, procurorului federal al Districtului Columbia si procurorului federal din New York, relateaza Economic Times.

ING a sters in mod intentionat informatiile cu privire la mii de tranzactii legate de Cuba, Iran, dar si alte tari sanctionate de SUA.
ING ar fi dirijat aproximativ 1,6 miliarde de dolari prin bancile americane, potrivit Trezoreriei americane.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)