Urmare a speculatiilor aparute in ultimele zile in anumite publicatii cu privire la retragerea ING de pe piata romaneasca a asigurarilor de viata, ING Asigurari de Viata face urmatoarele precizari, din dorinta unei complete si corecte informari a publicului.

1. Divizia de asigurari a ING in Romania continua sa se concentreze asupra planurilor de dezvoltare ca si pana acum, pregatindu-se pentru un viitor separat de ING Bank. Toate demersurile pe care le intreprindem – investind permanent in sisteme, produse, forta de vanzari si servicii – vin sa reconfirme angajamentul pe care ni l-am asumat in 1997 pentru piata romaneasca, de a oferi clientilor un parteneriat solid pe termen lung  si a dezvolta o activitate eficienta. Este un angajament in care vom ramane la fel de implicati si pe viitor, principalele noastre obiective vizand consolidarea pozitiei de lider si continuarea demersurilor de crestere a beneficiilor oferite clientilor.

2. Informatia corecta si reala privind activitatile ING din Romania, ca parte a diviziei europene a ING Group, se circumscrie unui scenariu de baza care prevede lansarea unei oferte publice initiale (IPO), cu obiectivul final de a crea un business independent.
Acordul agreat de ING Group si statul olandez cu Comisia Europeana privind planul de reorganizare initiat in 2009, asa cum a fost redefinit recent (http://www.ing.com/Our-Company/Press-room/Press-release-archive/PressRelease/ING-reaches-agreement-on-amended-EC-Restructuring-Plan.htm) ofera Grupului mai mult timp si flexibilitate pentru identificarea si adoptarea celor mai bune solutii in concordanta cu conditiile specifice de piata, climatul economic si oportunitatile concrete existente in fiecare regiune in parte. in cazul businessului din Europa, acordul in forma actualizata prevede ca mai mult de 50% din proces  sa fie incheiat pana la sfarsitul anului 2015, iar diferenta pana la finalul anului 2018. in practica, planificarea termenelor concrete va tine cont de conditiile de piata si stadiul de pregatire al procesului.
Ca atare, extrapolarea masurilor luate de ING Grup in alte piete (precum America de Nord sau Asia) pentru a anticipa deciziile care ar putea fi adoptate in privinta activitatilor din Europa (si implicit din Romania) raman un demers incorect, fara un fundament solid.

3. Atat in Romania, cat si in restul pietelor in care are lor reorganizarea operatiunilor de asigurari si investitii prin separarea de entitatea bancii, toate actiunile ING sunt desfasurate cu atentie maxima pentru protejarea activitatii curente, a clientilor, angajatilor si partenerilor de afaceri. Contractele clientilor  nu sunt afectate sau alterate in niciun fel de procesul de reorganizare si raman neschimbate indiferent de deciziile adoptate in contextul acestuia, fiind protejate atat prin obligatiile contractuale asumate de ING, cat si prin reglementarile legale in vigoare.

4. In absenta confirmarilor oficiale din partea companiei sau a citarii unor surse oficiale si verificabile, speculatiile privind retragerea ING Asigurari de Viata din Romania sunt demersuri incorecte si vor fi tratate ca atare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)