Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a anunțat că a amendat contravențional sucursala din București a ING Bank cu 4.874,40 lei (echivalentul a 1000 EURO) pentru nerespectarea normelor de siguranță impuse de Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR).

Anterior, banca a mai fost sancționată pentru nerespectarea datelor cu caracter personal

Reamintim că ING Bank a mai fost amendată la finalul anului 2019, cu 80.000 de euro, banca fiind acuzată de probleme în prelucrarea datelor personale, mai exact dublarea anumitor tranzacții din cauza lipsei măsurilor de securitate.

De ce a fost amendată ING Bank

“În urma primirii unei notificări de încălcare a securității datelor din partea ING Bank N.V. Amsterdam s-a demarat o investigație și s-a constatat că acest operator a transmis, la două date diferite, unele fișiere către un partener contractual, prin intermediul unei societăți mandatare, în vederea emiterii unor polițe de asigurare. Fișierele transmise conțineau informații neactualizate, întrucât angajații departamentului de monitorizare al polițelor de asigurare nu au verificat și procesat polițele de asigurare în conformitate cu Procedura de lucru, fiind afectate 270 de persoane fizice.

Având în vedere aceste aspecte, s-a stabilit că nu au fost suficiente măsurile tehnice și organizatorice implementate de operator înainte de incident, ceea ce a condus la încălcarea confidențialității datelor cu caracter personal”, se arata într-un comunicat de presă al Autorității.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)