După ce, pe rând, Raiffeisen Bank, Bancpost, Intesa Sanpaolo Bank, Banca Românească, BRD, Alpha Bank, CEC Bank și BCR au decis să înăsprească condițiile de acordare a creditelor ipotecare, prin creșterea avansului, renunțarea la finanțările în euro sau diminuarea perioadei de rambursare, ING Bank se aliniază acestei tendințe generate de legea privind darea în plată, care va intra în vigoare pe data de 13 mai 2016.

Astfel, ING Bank a operat majorarea avansului la creditele ipotecare în lei de la 15% la 25%. În momentul de față, aportul propriu necesar în cazul finanțărilor ING Bank este cel mai mic dintre băncile care au modificat condițiile de creditare.

Banca olandeză a menținut celelalte caracteristici ale împrumuturilor pentru case, perioada de rambursare, valoarea maximă a finanțării și venitul minim necesar rămânând la aceleași nivel ca înainte de luarea deciziei de majorare a avansului.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)