ING Bank a anunțat astăzi că intenționează să se retragă de pe piața bancară de retail din Republica Cehă, precizând că Raiffeisen Bank a acceptat deja să preia clienții băncii olandeze în portofoliul său dedicat populației.

În luna martie, clienții vor primi o invitație de la Raiffeisen Bank să se mute la această bancă în următoarele luni. Obiectivul ING Bank este să înceteze toate activitățile de vânzare cu amănuntul pe piața din Cehia până la sfârșitul anului 2021. ING Bank va rămâne activă în Republica Cehă ca furnizor de produse și servicii bancare destinate segmentului corporate.

ING Bank este prezentă pe piața bancară de retail din Cehia de mai bine de 20 de ani, oferind conturi de economii și fonduri mutuale. În prezent, instituția de credit din Olanda deservește aproximativ 375.000 de clienți persoane fizice.

Acordul cu Raiffeisen Bank a fost implementat pentru a se asigura că clienții ING Bank pot continua să benefficieze de produse și servicii bancare. Astfel, clienții ING Bank vor beneficia de opțiunea de a-și muta economiile și investițiile la Raiffeisen Bank în condiții preferențiale. Acordul dintre ING Bank și Raiffeisen Bank este în așteptarea aprobării de la instituțiile de reglementare.

„Ne evaluăm continuu activitățile, inclusiv analizând dacă este posibil ca acestea să atingă nivelul dorit pe piață într-un interval de timp rezonabil. În acest context, am decis să ieșim de pe piața cu amănuntul din Republica Cehă, sporind activitatea pe portofoliul nostru de corporate. Suntem încrezători că clienții noștri sunt bine deserviți de oferta atractivă de la Raiffeisen Bank, care are o experiență dovedită centrată pe client și digitalizare”, a declarat Aris Bogdaneris, membru al consiliului de administrație bancară și șef Challenger & Growth Markets la ING Group.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)