Fostul economist sef al ING Bank, Florin Citu, a adus acuzatii extrem de grave la adresa institutiei de credit in emisiunea lui Radu Soviani de la The Money Channel. ”Acum inteleg cel mai bine frustarea pe care o au foarte multi oameni fata de banci”, spune Florin Citu, referindu-se la modul in care se comporta ING Bank in conflictul care se disputa in instanta.

”E greu sa te bati cu o banca care lupta cu instrumente murdare. Spre exemplu am aflat ca ING a fost amendata in SUA cu 600 de milioane de dolari pentru documente false intr-un proces. Sunt in aceeasi situatie, numai ca eu nu am puterea Statelor Unite de a ma lupta. Practic, ma lupt cu documente false, cu declaratii false sub juramant”, subliniaza Florin Citu. Mai mult, fostul angajat al bancii a socat mentionand faptul ca ING Romania are un istoric in a lucra cu documente false. Pe de alta parte, Florin Citu a facut dezvaluiri si despre modalitatea in care sucursala ING Bank din Romania isi plateste angajatii.

”ING Bank face o chestie murdara. Bonusurile pe care le acorda aceasta institutie sunt trecute printr-un off-shore din New Jersey pentru a nu plati taxe. Acum sunt in situatia in care ING Bank imi spune ca nu ei imi platesc bonusul si ca trebuie sa ma duc sa ma judec cu firma respectiva”, a povestit fostul economist sef al bancii.

”Au trecut 18 luni de cand am fost demis din ING. La momentul respectiv nu am spus nimic pentru ca am crezut ca am in fata un partener care lupta legal. Nu a fost asa. In emisiunea lui Radu Soviani am expus o parte din ilegalitati. Altele sunt pe masa procurorilor sub forma de plangeri penale. Altele sunt pe masa celor care sunt responsabili cu reglementarea sistemului financiar bancar din Olanda”, scrie Florin Citu pe blogul personal unde prezinta inregistrarea emisiunii de la The Money Channel. Detalii aici.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)