ING Bank a introdus in piata serviciul de plati contactless cu telefonul mobil. Practic, plata se face prin trecerea telefonului prin fata unui terminal special instalat la comercianti si pe care este afisata suma de plata. Tranzactia se realizeaza doar daca telefonul este apropiat de POS, 4 cm, astfel fiind exclus riscul unor plati neintentionate. Pentru cumparaturile mai mici de 100 de lei in Romania, respectiv de circa 20 de euro in strainatate, nu este necesara introducerea codului PIN.

ING Pay este disponibil pentru urmatoarele telefoane:
–  iPhone 4, iPhone 4S, Samsung Galaxy S (I9000), Samsung Galaxy S Plus (I9001), Samsung Galaxy S II (I9100), Samsung Galaxy S II Plus (I9105), Samsung Galaxy S III (I9300),  Samsung Galaxy S4 (I9505), Samsung Galaxy Note II (N7100), dotate cu conexiune Internet.

Bine de stiut:

Cu ING Pay telefonul devine portofelul tau electronic, asadar nu il pierde din ochi. In caz ca l-ai pierdut , anunta Banca la numarul 021 – 402.85.99, numar de telefon apelabil non-stop.

Platile achitate cu telefonul vor fi afisate în extrasul de cont lunar, exact ca orice achizitie efectuata cu un card obisnuit

Pentru a se efectua tranzactia, trebuie sa apropii telefonul la maxim 4 cm de POS. Asadar nu-ti fa griji ca ai putea plati accidental!

Poti folosi microSD-ul si pentru a stoca poze sau filme insa trebuie sa tii cont ca acest card are o capacitate de 1GB.

Acest card nu poate fi utilizat la platile pe Internet

Daca te temi sa nu iti fie furat telefonul, poti sa setezi aplicatia de modul “Manual” si astfel ti se va solicita PIN-ul la fiecare tranzactie, indiferent de valoarea acesteia.

Intructiuni de montare gasesti aici

Este necesara introducerea in telefon a unui card special de memorie micro SD, iar in functie de tipul aparatului se aplica pe acesta un amplificator de comunicatie cu POS-ul ori se introduce telefonul intr-o husa speciala cu acelasi rol.

Comisioane percepute de ING Bank:

  • 95 lei comision de emitere
  • 95 lei comision anual de administrare
  • 160 lei comision de transmitere card/pin in strainatate

 

Prin ING Pay pot fi facute maximum cinci cumparaturi pe zi conform limitelor standard. Platile facute cu telefonul vor fi afisate in extrasul de cont al clientului ca orice tranzactie realizata cu un card obisnuit.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)