ING Bank închide divizia de private banking de la Bucureşti, o entitate care administra câteva sute de clienţi cu bani.

Grupul olandez ING a decis să închidă de la 1 ianuarie divizia de Wealth Management, primul servciu specializat de acest gen lansat pe piaţa românească acum mai bine de 15 ani. Pentru ca un client român să intre în acest serviciu şi să beneficieze de condiţii speciale de administrarea banilor trebuia să aibă de la 500.000 de euro în sus.

ING a decis să redistribuie clienţii de Wealth Management fie către segmentul de Retail ING, fie către divizia ING Luxembourg care se pot ocupa în continuare de gestiunea unor portofolii mai complexe de investiţii.

“Schimbările comportamentale influenţate de criza economică au dus mai degrabă la un apetit prudent, dovedind că acest produs nu este încă potrivit României”, a declarat pentru ZF, Daniel Llano, Head of Retail ING Romania.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)