[dropcap]I[/dropcap]NG Bank a realizat anul trecut un profit record de cand este prezenta pe piata romaneasca, de 232 de milioane lei, in crestere cu 44% fata de anul anterior. Comparand cu pierderea neta din sistem, care este de 2,1 miliarde lei, “este un rezultat excelent”, a declarat directorul executiv al ING Bank, Michal Szczurek.

Rezultatele pozitive au fost obtinute ca urmare a cresterii veniturilor si a unui control strict al cheltuielilor operationale. Activele totale s-au majorat cu 15% fata de 2011, ajungand la 16.352 milioane de lei.

ING Bank ai-a majorat anul trecut veniturile cu 19%, la 833 milioane lei, in ciuda unui avans modest al creditarii, care a urcat cu 2% atat pe segmentul corporate, cat şi pe cel de retail, pana la 9.632 milioane de lei.

Portofoliul de economii si depozite a crescut cu 7% fata de 2011, la 11 miliarde lei, fiind impulsionat in principal de majorarea soldului aferent persoanelor fizice.

 

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)