În ce bancă vrei să lucrezi?

ING România se află în top 10 cei mai doriți angajatori, conform celui mai recent studiu derulat de Catalyst Solutions. Studiul s-a desfășurat în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022 și a adunat feedback-ul a peste 14.000 de respondenți din domenii diferite precum business, știinte sociale, inginerie și IT&C.

Pentru al doilea an consecutiv, Microsoft ocupă primul loc în topul preferințelor, fiind considerat un angajator cu o cultură organizațională puternică, preocupat constant de mediul de lucru și de angajați. Sectorul IT&C rămâne cel mai bine reprezentat în top 10, alături de companii din automotive, retaileri online și companiile din domeniul bancar.

Potrivit studiului “Cei Mai Doriți Angajatori”, derulat în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022, instituțiile financiar-bancare prezente în TOP sunt:

10. ING Romania
16. Banca Transilvania
19. BCR
26. BRD
41. Raiffeisen Bank
64. UniCredit Bank
74. BNR

Top 100 Cei Mai Doriți Angajatori din România

Topul Cei Mai Doriți Angajatori este realizat la nivel național, în urma a 14 691 de răspunsuri libere, neasistate, oferite de respondenți la întrebarea Care sunt top 5 companii pentru care ți-ai dori să lucrezi? Pe baza răspunsurilor liber exprimate la această întrebare, a fost alcătuit Top 100 Cei Mai Doriți Angajatori.

Lansat pentru prima dată în urmă cu 17 ani, studiul Cei Mai Doriți Angajatori reprezintă cel mai complex instrument din piață care măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor locali. În plus, rezultatele studiului oferă o înțelegere complexă a comportamentului candidaților și așteptările acestora în raport cu angajatorii care activează pe piața din România.

Studiul oferă și informații cu privire la factorii care stau la baza deciziei în funcție de care candidații își aleg compania preferată.

Din studiu se pot remarca și beneficiile pentru care candidații aleg o companie în defavoarea alteia. Respondenții au evaluat top 10 cele mai importante criterii în procesul lor de decizie, primele mențiuni fiind: asigurarea unui loc de muncă sigur, un mediu de lucru plăcut/prietenos și existența unui pachet salarial atractiv. Comparativ cu anii anteriori, asigurarea unui loc de muncă sigur a devenit un factor extrem de important în procesul de decizie.

Obiective profesionale ale candidaților în 2022

Păstrarea unui echilibru între viața personală și cea profesională este un aspect de maximă importanță pentru candidați, fiind cel mai important obiectiv profesional în rândul acestora. Alături de atingerea unui nivel salarial superior și preocuparea pentru dezvoltare și creștere în carieră.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)