Misu Negritoiu va trece pe pozitia de presedinte al bancii, iar functia de director general va fi preluata de Michal Szczurek. Acesta din urma a condus in ultimii ani divizia de retail de la TMB Tailanda, detinuta de ING, informeaza Mediafax. ING Bank Romania a avut in primele trei luni un profit brut de 65 de milioane lei, in crestere cu 36% fata de rezultatul raportat in primul trimestru de anul trecut, in conditiile in care activele au avansat in perioada ianuarie-martie 2012 cu 20%, la 17 miliarde lei. Olandezii de la ING Bank l-au desemnat pe polonezul Michal Szczurek sa preia de la 1 septembrie functia de CEO al sucursalei locale a grupului.

 

Profit brut de 65 mil lei

ING Bank Romania a avut in primele trei luni un profit brut de 65 de milioane lei, in crestere cu 36% fata de rezultatul raportat in primul trimestru de anul trecut, in conditiile in care activele au avansat in perioada ianuarie-martie 2012 cu 20%, la 17 miliarde lei.

“Nici profilul, nici riscul de credit nu s-au imbunatatit pe ansamblul pietei, deci avem rezultate imbucuratoare”, a declarat directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu.

Veniturile bancii au crescut cu 23%, la 199 milioane lei. Fata de anul trecut, economiile si depozitele au urcat cu 4%, la 10,66 miliarde lei, in timp ce creditele s-au majorat cu 15%, la 10,17 miliarde lei.

Potrivit lui Negritoiu, ING are o cota medie de piata de aproximativ 5%, in conditiile in care ponderea este de 4,49% in cazul creditelor si 5,25% la depozite.

“Exista in continuare discutia care este cota de piata care-ti asigura o pozitie sustenabila. Vrem sa demonstram ca asta e o cota de piata suficienta. Asta nu inseamna ca ne oprim din crestere, din contra, ING se pregateste pe o perioada post-criza. Credem in revenirea pietei si ne pregatim pentru aceasta eventualitate”, a explicat Negritoiu.

 

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)