Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) impreuna cu ING si Rabobank acorda un imprumut sindicalizat de pana la 210 milioane de euro retailerului belgian Louis Delhaize Group, pentru construirea a 17 hipermarketuri Cora in Romania.”Finantarea acordata de catre BERD va sustine planurile Louis Delhaize de a construi 17 hipermarketuri de format mare si mediu in Bucuresti si alte orase din Romania. Proiectul va promova dezvoltarea unui format modern de vanzare cu amanuntul in afara capitalei, va extinde accesul la produse de calitate superioara pentru populatie si va sustine dezvoltarea producatorilor agricoli locali”, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare internationale.

Facilitatea este compusa din contributia BERD de pana la 140 milioane euro si partea sindicalizata catre ING si Rabobank de pana la 70 milioane euro. “Sindicalizarea cu success a acestui proiect in mediul economic actual este un semn de incredere in economia romaneasca. Proiectul va fi benefic pentru Romania deoarece va oferi o piata de desfacere stabila fermierilor locali si va genera oportunitati de angajare localnicilor”, a declarat, in comunicat, Varel Freeman, vice-presedinte BERD.

Grupul Loius Delhaize, originar din Belgia, detine o retea formata din sute de hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate, centre pentru gradinarit si magazine specializate pentru animale in Franta, Belgia, Luxemburg, Romania, Ungaria si Marea Britanie.

“Louis Delhaize este fericit sa continue investitiile in Romania, care devine acum o piata importanta pentru grup. Constructia si deschiderea celor 17 noi hipermarketuri si a unui mall in Romania arata angajamentul grupului si increderea in potentialul economiei romanesti”, a declarat Francois Bouriez, directorul executiv al companiei.

Grupul este prezent in Romania din 2003 si detine sapte hipermarketuri sub marca Cora. Per ansamblu, de la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat peste 5,4 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei. Doar in sectorul de agroindustrie, BERD a investit din 1991 peste 7 miliarde euro in 440 de proiecte din Europa Centrala si de Est si in Comunitatea Statelor Independente.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)