ING a dezvăluit în raportul anual publicat săptămâna trecută că este investigată penal de procuratura olandeză sub suspiciunea de spălare de bani şi corupţie, fiind posibil să plătească amenzi semnificative, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat miercuri investigația, care a fost dezvăluită la pagina 232 de raportului anual al companiei. Acesta nu a confirmat însă o informație difuzată de publicația olandeză Het Financieele Dagblad, potrivit căreia investigația are legătură cu un caz în care procurorii afirmă că a fost plătită mită fiicei fostului președinte al Uzbekistanului, de către mai multe companii de telecomunicații, între care Vimpelcom, care are sediul în Amsterdam.

Purtătorul de cuvânt al ING, Raymond Vermeulen, a spus că banca nu poate comenta dincolo de ceea ce a comunicat în raportul anual.

”ING este supusă unei investigații penale a autorităților olandeze, referitoare la clienți, spălare de bani și fapte de corupție”, potrivit declarațiilor de presă.

Reuters.com

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)