Un raport al ING Bank arata ca leul isi poate relua tendinta de intarire, in urma rezultatelor alegerilor de la sfarsitul saptamanii, dupa ce a oscilat intr-un interval ingust in jurul a 4,41 lei/euro. ‘O victorie importanta (37% rezultat preliminar, pe baza numaratorii a 93% din voturi) pentru guvernantii socialisti la alegerile pentru Parlamentul European sugereaza ca ne putem astepta la stabilitate politica inaintea alegerilor prezidentiale din noiembrie. Totusi, chiar daca aceasta favorizeaza posibile avansuri ale leului, asemenea miscari vor fi probabil limitate astazi (luni – n.r.) in contextul unei zile linistite, cu pietele din SUA si Marea Britanie in vacanta’, se spune intr-un raport al bancii, citat de Agerpres.

De asemenea, economistii ING Bank Romania declara ca se asteapta ca Ministerul Finantelor sa vanda suma planificata de 800 milioane lei la un randament maxim in jurul a 2,60%, usor sub cotatia superioara din piata secundara pentru un instrument similar, rezultat asemanator cu cel de la precedenta licitatie pentru titluri pe termen scurt din urma cu o luna.

 

PS.

Evolutia leului este tot mai buna. Cursul anuntat de BNR este de 4,4099 lei/ pentru un euro, cel mai bun curs din ultimele 10 luni.
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)