Mariana Gheorghe, 58 de ani, directorul executiv al Petrom, a fost propusa sa ocupe functia de membru al boardului grupului financiar ING. Gheorghe este propusa ca membru cu un mandat pe patru ani, pana in 2019. Decizia urmeaza sa fie luata pe 11 mai.

Ea poa­te ocupa simultan si pozitia de CEO al Petrom si cea de membru al boardului ING, daca va fi votata de actionarii grupului olandez si va primi ok-ul Bancii Centrale Eu­ro­pene.

Olandezii au propus-o pe Gheorghe in Consiliul de Supraveghere pentru experienta bogata pe care a acumulat-o, inclusiv in domeniul financiar-bancar.

Gheorghe, avand dubla cetatenie (romana si britanica), a lucrat, din 1993, pentru Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, mai intai ca bancher asociat si apoi ca bancher principal pentru Europa de Sud-Est si Regiunea Caspica.

Mariana Gheorghe ar urma sa fie executivul roman cu cea mai inalta pozitie intr-o banca, chiar si ca membru neexecutiv.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)