ING Bank Romania a lansat un serviciu care permite clientilor sa faca plati, in limita 100 lei, fara introducerea PIN-ului, prin intermediul unui telefon inteligent (smartphone) si al tehnologiei VISA fara contact (contactless), taxa anuala de administrare a serviciului fiind de 95 lei.
in plus, clientii vor achita si o taxa de acordare a serviciului ING Pay in cuantum de 95 lei.

“Serviciul are circa 200 de clienti si vrem sa ajungem la 2.000 de utilizatori pana la finele acestui an. Lansarea noului serviciu se inscrie in orientarea strategica a ING Bank catre mediul digitial si este in linie cu cresterea accelerata a adoptiei si utilizarii smartphone-urilor in Romania”, a declarat seful Product Management ING Bank Romania, Stefan Radu.

Aplicatia ING Pay poate fi descarcata de pe GooglePlay sau AppStore si, pentru a deveni functionala, mai este necesar un card micro-SD incorporat operat de VISA, care se ataseaza la smartphone.

Utilizatorii serviciului pot alege sa introduca PIN-ul doar pentru plati mai mari de 100 de lei, situatie in care tranzactia se finalizeaza tot contactless.

Aplicatia permite si folosirea codului PIN pentru toate tranzactiile, indiferent de valoarea lor.

Platile contactless cu telefonul pot fi efectuate in tara si in strainatate, oriunde apare logo-ul VISA PayWave la casa de marcat (supermarket-uri, benzinarii, restaurante, cinematografe, farmacii etc).

In Romania, potrivit datelor prezentate de ING Bank, exista peste 3.800 de terminale POS care accepta plati contactless.

“ING a emis deja 15.000 carduri contactless si avem peste 100.000 de carduri in piata”, a spus Radu.

ING Pay este disponibil pentru terminalele (dotate cu conexiune la internet) iPhone 4, iPhone 4S, Samsung Galaxy S (I9000), Samsung Galaxy S Plus (I9001), Samsung Galaxy S II (I9100), Samsung Galaxy S II Plus (I9105), Samsung Galaxy S III (I9300), Samsung Galaxy S4 (I9505) si Samsung Galaxy Note II (N7100). “Terminalele Samsung si iPhone au o penetrare de 69% in randul clientilor ING”, a mai spus reprezentantul bancii. Pentru lansarea serviciului, ING Bank a colabirat cu VISA Europe si Oberthur Technologies Romania.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)