Grupul ING a anuntat un plan de economisire a 900 de milioane de euro pana in 2021, insotit de eliminarea a 7.000 de locuri de munca, in principal in Belgia si Olanda. Belgienii sunt revoltati si considera ca vor plati cel mai scump pret – 3.500 de angajati disponibilizati (inclusiv 1700 de disponibilizari), din totalul de 8500 de angajati prezenti in Belgia.

Potrivit cotidianului financiar belgian L’Echo, sindicatele pregatesc greve si boicotari ale ING 

Sindicatele ING Bank, reunite ieri, au anuntat mii de pierderi de locuri de munca. Ca protest, vor apela la personalul bancii sa inceteze lucrul luni. O greva este de asteptat pana vineri,  L’Echo.

Sindicatele vor sa organizeze o “miscare emotionala” luni.

“Facem apel la angajati pentru a participa  vineri la greva. Mai mult, nu participam la diferitele consilii de lucrari planificate in aceasta saptamana”, a declarat Nicolas Dinsart, purtatorul de cuvant al SETCa zona de Sud, citat de L’Echo.

Pentru a justifica acest plan de economie brutala, managementul ING a vorbit despre cresterea utilizarilor digitale, concurenta sporita, ratele scazute ale dobanzilor si taxele mari. In contrapunct cu acest plan de economii, ING a anuntat, de asemenea, planurile de investitii de 800 de milioane de euro in urmatorii 5 ani, pentru a accelera transformarea digitala.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)