ING Bank România și-a propus să ajungă anul viitor la o cotă de piață pe active foarte apropiată de 10%, în prezent banca olandeză controlând circa 7,9% din piață, a declarat astăzi Michal Szczurek, CEO ING Bank România.

Banca a urcat anul trecut pe poziția a șasea în sistemul bancar, după ce a crescut pe segmentul de creditare cu peste 20%, plusul față de anul anterior fiind de circa 3,6 miliarde de lei. Cota de piață pe care banca o deține pe segmentul creditării o depășește pe aceea la nivelul activelor, fiind la finele lui 2017 de 8,9%.

Unul din motoarele creșterii pe segmentul creditării a fost introducerea în ofertă, anul trecut, a primului credit de pe piață ce poate fi accesat 100% online. În prezent, 13% din creditele retail sunt acordate online, a mai spus Michal Szczurek. Potrivit acestuia, în viitorul apropiat această pondere ar putea ajunge la 30%.

În 2017, banca a realizat un profit net de 493 milioane de lei, 70% din acesta fiind generat de divizia retail, iar 30% de segmentul corporate.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)