Banca Romaneasca a pierdut in prima instanta un proces prin care instanta a decis inghetarea cursului la momentul acordarii creditului. Judecatorii obliga Banca Romaneasca sa-i dea inapoi sumele platite in plus, dar si dobanda, aproape 45 de mii de lei. Sentinta nu este definitiva.

Magistratii au considerat abuzive clauzele contractuale privind riscul valutar din contractul reclamantului, cum ar fi efectuarea platilor in moneda creditului si suportarea de catre client a diferentelor de curs valutar.

Judecatorii au respins insa cererea clientului de a denomina in lei creditul in franci elvetieni.

Pozitia Bancii Romanesti

„Decizia formulata de instanta din Craiova nu este una definitiva si irevocabila. Cand sentinta ni se va comunica, vom formula apel, avand in vedere existenta si a altor sentinte care sunt exact opusul celei de la Craiova”, au declarat oficialii Bancii Romanesti.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)