Institutiile de credit vor fi obligate sa dispuna de fonduri proprii care sa acopere amortizoarele de capital destinate managementului riscului sistemic, in baza unei ordonante de urgenta adoptata, miercuri, de Guvern, anunta Mediafax.

Ordonanta introduce, totodata, prevederi referitoare la o guvernanta corporativa eficace in cadrul institutiilor de credit, menita sa contribuie la evitarea asumarii de riscuri excesive.

O alta mentiunea face referire la prevederea in clar a competentei Bancii Nationale in ceea ce priveste rezolutia institutiilor de credit si statuarea cu privire la existenta unei delimitari clare intre exercitarea atributiilor privind rezolutia fata de atributiile privind supravegherea prudentiala.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)