Datele BNR arata ca la 31 ianuarie 2012, 302 firme se aflau in interdictie bancara dupa inregistrarea cu incidente majore de plata in Centrala Incidentelor de Plati, potrivit datelor publicate luni. Sumele refuzate la plata cu instrumente de debit totalizau 602,529 milioane lei, la sfarsitul lunii ianuarie, din care sumele refuzate la plata ca fiind incidente majore totalizau 521,918 milioane lei, arata datele BNR.
Cecurile bancare refuzate la plata au avut valoarea totala de 41,627 milioane lei, din care 32,854 milioane lei au fost incidente majore.
La 31 ianuarie 2012 figurau in statistici 5.013 titulari de cont persoane juridice care au generat incidente de plata, din care 4.463 erau persoane juridice cu risc.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)