Grupul Intesa Sanpaolo anunta ca a obtinut unul dintre cele mai bune rezultate comparativ cu cele mai importante grupuri financiare europene in cadrul testului de stres la nivelul Uniunii Europene, efectuat de Autoritatea bancara europeana (EBA), in cooperare cu Banca Centrala Europeana si Comisia Europeana.

Astfel Intesa Sanpaolo are indicele CET 1 ratio de 8,31% in cazul unui scenariu de criza al testului de stres, cu mult peste pragul de 5,5%, si 11.23% in cazul scenariului de baza, de asemenea substantial peste minimul de 8%. Banca a trecut cu brio si testul AQR (evaluarea calitatii activelor) cu nivelul de 12,47% fata de standardul de 8%, ceea ce inseamna un excedent de capital de 12,7 miliarde de euro.

“Nivelul de capital si lichiditate al Intesa Sanpaolo este printre cele mai bune si mai ridicate la nivel international, asa cum a demonstrat exercitiul Bancii Centrale Europene. Avem un excedent de capital de 12,7 miliarde de euro, in contextul analizei calitatii activelor si 10,9 miliarde de euro in eventualitatea unui scenariu negativ al testului de stres. Se confirma astfel ceea ce am stabilit in Business Plan-ul comunicat in prima parte a anului”, a declarat Carlo Messina, CEO al Intesa Sanpaolo Group.

Rezultatele exercitiului de testare a acoperit cele mai importante 123 de banci din 22 de tari. Obiectivul acestui test consta in evaluarea soliditatii bancilor testate in cazul unui scenariu nefavorabil, dar plauzibil. Testele au fost efectuate pe o situatie statica, valabila la 31 decembrie 2013, cat si pe una dinamica, tinandu-se cont de programul de restructurare a bancilor stabilit de Comisia Europeana.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)