Intesa Sanpaolo Bank a acordat o atentie deosebita dezvoltarii unor produse de creditare dedicate in mod special clientilor care activeaza in domeniul agriculturii, exprimandu-si dorinta de a sustine fermierii afectati de seceta. Acestea sunt disponibile imediat, incepand cu campania de toamna 2012, avand urmatoarele avantaje:

– rate si perioada de gratie stabilite de comun acord intre fermieri si banca, prin “Umbrela agricola” – creditul agricol de toamna, care ii ajuta pe acestia sa depasesca efectele drastice ale secetei, fenomenul major din acest an. Totodata, cu “Umbrela agricola” se pot acoperi orice efecte determinate de alte evenimente naturale precum si achitarea datoriilor catre furnizorii de seminte, ingrasaminte, pesticide; asigurarea culturilor; plata salariilor sau pentru alte sume necesare unor cheltuieli curente;
– posibilitatea reutilizarii sumelor deja rambursate prin linia de credit “Recolta” pentru finantarea  activitatilor curente, specifice sezonului.
– Intesa Sanpaolo Bank acorda 90% din suma mentionata in adeverintele APIA, creditul fiind rambursat automat in momentul incasarii subventiilor in conturile beneficiarilor, prin creditul APIA SAPS.

Banca are o strategie de sutinere a fermierilor, atat in ceea ce priveste costurile asociate finantarilor, luand in considerare garantia din partea fondurilor si institutiilor de garantare a creditelor din Romania, cat si prin considerarea fermierilor persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale, nu doar a celor inregistrati ca persoane juridice.

Mai mult decat finantarea stricta a activitatilor curente, banca ofera in continuare si creditele pentru finantarea investitiilor de orice natura, inclusiv in co-finantare cu fondurile structurale, derulate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

“Seceta, ca orice alte evenimente naturale existente in activitatea fermierilor este o realitate pe care trebuie sa o acceptam, insa putem gasi solutii chiar si pentru aceasta situatie. Produsele bancii noastre ii permit agricultorului sa-si respecte obligatiile fata de furnizori, dar si sa inceapa urmatorul sezon agricol in conditii bune”, a mentionat Marco Petriccione, Director Departament IMM si Retail in cadrul Intesa Sanpaolo Bank.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)