Intesa Sanpaolo Bank Romania, subsidiarã a Grupului Intesa Sanpaolo, in baza parteneriatului incheiat in toamna anului trecut cu Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a strategia de informare si vanzare a creditelor catre chiriasii locuintelor ANL. Astfel, banca a intarit colaborarea cu reprezentantii ANL si la nivel local in principal pentru Bucuresti, Timisoara si Constanta, zone in care sunt cele mai multe locaþii din cele peste 10.000de apartamentedisponibile in prezent pentru vanzare.

La inceputul lunii aprilie, Guvernul Romaniei a modificat si completat Normele metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiinþarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, prin care se deblocheazã practic procesul de  vanzare prin “Prima Casã“  a locuinþelor construite prin programul “Locuinþe pentru tineri destinate inchirierii”, derulat de ANL.

Potrivit reglementãrilor legale (Legea nr. 152/1998, H.G. nr. 962/2001 cu modificãrile ºi completãrile ulterioare), actualii chiriaºi au dreptul sã cumpere locuinþele construite de ANL dupã o perioadã de inchiriere de minimum un an. de vanzare a locuinþei in anul 2014 este de 326 euro/mp inclusiv TVA, din care se scade amortizarea calculatã de la data punerii in funcþiune a locuinþei panã la data vanzãrii acesteia.

Oferta de finantare Intesa Sanpaolo Bankeste avantajoasã si propune solutii flexibile pentru diferite situaþii. Clientii interesati in contractarea unui imprumut pot opta pentru un credit ipotecar cu zero (0%) comision de administrare si fãrã asigurare de viatã pentru un credit Prima Casãpentru care avansul necesareste de doar 5%.

Gradul de indatorare, in cazul alegerii unui credit ipotecareste de panã la 53%, iar pentru achiziþionarea unui apartament cu 2 camerein valoare de 26.670 euro(118.700 lei), solicitantul va imprumuta de la bancã suma de 100.895 lei, fiind necesar un avans de 15% (17.805 lei) ºi un venit mimin de 1.400 lei/lunã. Rata lunarãpentru 360 de luni este de 653 lei, DAE 7,23%, total de platã la sfarºitul perioadei de creditare: 235.102 lei.

In cazul in care solicitantul are reºedinta in Romania poate alege sã-si achizitioneze apartamentul ANL prin creditul Prima Casa, gradul de indatorare fiind de 50%. Pentru cumpãrarea unui apartament de 2 camere in valoare de 26.670 euro(118.700 lei) prin creditul “Prima Casã“, clientul va imprumuta de la bancã 112.750 lei fiind necesar un avansmai mic, de doar 5%(5.950 lei)  ºi un venit minim de 1.400 lei. Rata lunarãpentru 360 de luni este de 665 lei, DAE 5,58 lei, total de platã la sfarºitul perioadei de creditare: 234. 607 lei.

Intesa Sanpaolo Bank oferã o gamã largã de solutii financiare pentru clienþii sãi persoane fizice. Mai multe informatii despre produsele ºi serviciile oferite sunt disponibile pe www.intesasanpaolobank.ro, in orice unitate Intesa Sanpaolo Bank sau la numãrul gratuit Tel Verde 0800 800 888.

Agenþia Naþionala pentru Locuinþe (ANL) este o instituþie de interes public, cu personalitate juridicã, aflatã sub autoritatea Ministerului Dezvoltãrii Regionale si Administratie Publicã, infiintatã in baza prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiinþarea Agenþiei Naþionale pentru Locuinþe, republicatã, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare.

Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara localã Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai importante grupuri bancare internaþionale, printre liderii din Europa, ce oferã servicii pentru 20 milioane de clienþi. Cu o istorie de peste 400 de ani, Grupul este prezent in Europa Centrala ºi de Est, in Orientul Mijlociu ºi in Africa de Nord, cu peste 1.500 de unitãþi ale subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce opereazã in 12 þãri din regiune.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)