Grupul Intesa anunta ca veniturile operationale ale Intesa Sanpaolo in Romania au scazut cu 10,7%, la 42 milioane euro, in timp ce costurile operationale au coborat cu 3,1%, la 29 milioane euro, potrivit banci italiene. Activele Intesa Sanpaolo pe piata romaneasca au scazut anul trecut cu 200 milioane euro, la 1 miliard de euro, reprezentand 0,2% din valoarea totala a activelor grupului italian.

Marja operationala s-a redus cu 24,8% fata de 2013, de la 16 milioane euro la 12 milioane euro.

Valoarea imprumuturilor neperformante a scazut de la 107 milioane euro in 2013 la 82 milioane euro la finele anului trecut, in timp ce gradul de acoperire a crescut de la 61% la 70%.

Nivelul creditelor performante a ramas stabil, la 600 milioane euro, insa valoarea totala a imprumuturilor acordate de banca a scazut cu 100 milioane euro fata de 2013, la 700 milioane euro.

La finele anului trecut, depozitele clientilor din Romania totalizau 700 milioane euro, in stagnare raportat la anul anterior.

Perspective pentru anul 2015

In 2015, Grupul Intesa Sanpaolo isi propune sa imbunatateasca veniturile operationale, atat din operatiuni dar si din comisioane si taxe nete,  cu un declin in costul de risc, se mai arata in comunicatul de presa al grupului italian.

Din 1 octombrie 2012, BC Intesa Sanpaolo Romania SA si Banca CR Firenze Romania SA au fuzionat, devenind o singura entitate financiara: Intesa Sanpaolo Bank.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)