În Italia, Intesa Sanpaolo și grupul suedez Lindorff Intrum Iustitia negociază intes pentru vânzarea unui portofoliu de credite neperformante in valoare brută de 12 miliarde de euro (aprox. 15 miliarde de dolari).

Potrivit presei din peninsula, Goldmans Sachs și Mediobanca ar fi consilierii tranzacției, iar operaţiunea s-ar putea inchide la sfârșitul acestei luni.

Prețul pentru creditele neperformante ar putea fi între 25 și 35% din soldul brut.

Cu o valoare nominală brută de aproximativ 12 miliarde de euro și o componentă semnificativă garantată, portofoliul ar putea avea o valoare de transfer cuprinsă între 3 și 3,6 miliarde euro, ceea ce corespunde unui procent între 25 și 35%, acceptat de vânzător.

Încă din luna februarie a acestui an, Intrum cauta un partener pentru a cumpăra portofoliul de credite neperformante de la cea de-a doua mare bancă din Italia.

Tranzacția cuprinde si achiziţia a 51% din divizia de creditare a Intesa, evaluată la aproximativ 500 de milioane de euro.

Intesa accelerează eliminarea datoriilor, avand ca scop reducerea NPL- urilor la 6% în 2021, de la 11,9% la sfârșitul anului 2017.

Italienii de la Intesa sunt sub presiunea autorităților europene de reglementare care cer consolidarea bilanțurile și reducerea cu 270 miliarde de euro a creditelor neperformante.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)