Banca italiana Intesa Sanpaolo a obtinut in Romania, la noua luni, un profit net de 3 milioane de euro, revenind de la pierderi de 3 milioane de euro in perioada similara a anului trecut, conform datelor publicate marti de institutia financiara.

Veniturile operationale au scazut cu 10,9%, la 32 de milioane de euro, in timp ce costurile operationale au coborat cu 5,1%, la 21 de milioane de euro. Intesa Sanpaolo avea la sfarsitul primelor noua luni, pe piata locala, un portofoliu de credite de 700 de milioane de euro, din care imprumuturi performante in valoare de 600 de milioane de euro, restul fiind indoielnice. La sfarsitul anului 2013, banca italiana avea in Romania un sold al creditelor de 800 de milioane de euro, relateaza Mediafax.

Portofoliul depozitelor se ridica la sfarsitul lunii septembrie la 700 de milioane de euro, nivel similar cu cel inregistrat in decembrie 2013. Intesa Sanpaolo avea la 30 septembrie active in valoare de 1,1 miliarde de euro pe piata romaneasca, in scadere de la 1,2 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent in Romania din 2008. La nivel de grup, profitul net al Intesa Sanpaolo a crescut de trei ori, la 1,6 miliarde de euro, excluzand elementele exceptionale.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)