Dobanzile bancare tot mai neatractive de pe piata romaneasca ii determina pe investitori sa construiasca in loc sa mearga la banca pentru a constitui un depozit bancar. Oamenii de afaceri care au inca bani de investit, prefera sa-i investeasca in imobiliare, un domeniu in scadere, decat sa-i depuna la banca, unde depozitele sunt neatractive.

Este cazul si Avocatului Daniel Voincu, fondator si managing partner al firmei Voicu & Filipescu, care a decis sa investeasca 1,5 milioane de euro pentru construirea unui bloc cu 10 apartamente in centrul Bucurestiului, in apro­pierea strazii Polona. Acesta spune ca dobanzile oferite de banci nu sunt atractive, motiv pentru care prefera sa investeasca in imobiliare decat sa ii depoziteze.

„Dobanzile sunt mici in prezent, astfel ca, pe medie, nu cred ca scoti de la banca mai mult de 3% la euro pe an, si acestia impozabili. Am hotarat sa construiesc acest proiect deoarece costurile cu lucrarile sunt mai mici in prezent, iar apartamentele intentionez sa le inchiriez. Din chirii m-as multumi sa scot un 6% pe an“, a declarat Voicu pentru Ziarul Financiar.

Avocatul spune ca este momentul indicat pentru constructie, mai ales ca nivelul consturilor de constructie este tot mai redus, iar „increderea in piata imobi­liara se redefineste stabil, dar sigur“.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)