Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la finalul Consiliului European de la Bruxelles, ca a subliniat in cadrul reuniunii ca Romania isi doreste sa adopte moneda unica europeana si va urmari cu toata atentie acest proces de consolidare a uniunii economice si monetare. Klaus Iohannis a precizat ca ultima tema de pe agenda Consiliului s-a referit la consolidarea uniunii economice si monetare si a adaugat ca au fost discutate masurile pentru stimularea investitiilor, politica monetara si dimensiunea bugetara.

”A fost subliniata importanta continuarii reformelor structurale, in toate statele membre. Am subliniat faptul ca Romania isi doreste sa adopte moneda unica europeana si vom urmari cu toata atemtia acest proces de consolidare a uniunii economice si monetare”, a declarat seful statului, potrivit Mediafax.

NU vrem sa patim ca Grecia, a spus Mugur Isarescu intr-o conferinta

“In Romania este macrostabilitate, toate cele cinci criterii de la Maastricht sunt indeplinite, din coada am ajuns in frunte. Dar nu ne trebuie euforie, afirma Guvernatorul.

“Problemele micro sunt de fapt cam mari, mari de tot, din timp ce insolventa ajunge sa-ti creeze doar probleme si devine o practica sa inchizi o firma si pe urma sa deschizi in alta parte alta si sa n-ai niciun fel de problema. Pai cand intrau cei care scontau la Banca Nationala in 1880-1890, treceau printr-o camera si li se punea stampila ca n-au falimentat firme, ca si-au platit datoriile la timp, ca sunt inregistrati la Registrul Comertului si respecta toate regulile comerciale si ca sunt onorabili, nu intrau altfel la scont”, mai afirma seful BNR.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)