Stocul creditelor acordate de sistemul bancar ar putea creşte cu 5-10%, susţine Ionuţ Dumitru, economist sef la Raiffeisen Bank. Acesta arată că o dinamică pozitivă vor înregistra toate tipurile de credite: imobiliare, de nevoi personale şi pentru firme.

“Există premise ca activitatea de creditare să continue să se îmbunătăţească în 2017, iar soldul creditelor să înregistreze o dinamică pozitivă pe toate cele trei componente ale sale: credite imobiliare, credite de nevoi personale şi credite acordate companiilor. În 2017, stocul creditelor acordate de către sistemul bancar ar putea creşte cu 5-10%”, a declarat, pentru Mediafax, Ionuţ Dumitru, economist sef la Raiffeisen Bank.

“Printre factorii care ar trebui să susţină creditarea în lei în detrimentul celei în valută se numără: aplicarea unor standarde prudenţiale mai stricte în cazul creditelor în valuta comparativ cu creditele în lei, reducerea diferenţialului dintre rata dobânzii la creditele în lei şi rata dobânzii la creditele în valută, funcţionarea programului guvernamental „Prima Casă” doar în cazul creditelor ipotecare denominate în lei”, arată economistul şef al Raiffeisen Bank.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)