“În Romania, patru zile consecutive de depreciere cu mai mult de 1% a monedei este urmata de o modificare relativ imediata în rezerve. Acesta ar fi indicele guvernatorului Isarescu. Se dovedeste din 1999 si pana acum ca a functionat. El a identificat, dupa parerea mea, doua atacuri speculative care au existat în Romania în 1999, cred ca în martie, si în octombrie 2008”, a spus Croitoru.

Potrivit acestuia, degeaba sunt instituite reguli fiscale, cum au fost instituite la nivelul Uniunii Europene, “daca nu se rupe aceasta garantie implicita care exista în sectorul privat, pentru ca la un moment dat sectorul public va interveni”.

“Daca situatia devine prea grava în sectorul public, intervine. Poate ca asta ar trebui sa scriem în Constitutie ca daca se mai întampla ceva rau nu intervenim sa salvam pe nimeni. Atunci poate comportamentele private se vor schimba într-un sens care v-ar ajuta foarte mult”, a explicat Lucian Croitoru.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)