Banca Transilvania a reusit sa convinga peste 5.000 de clienti Volksbank din cei 18.300 care au credite in franci elvetieni sa accepte oferta de conversie a acestor imprumuturi. Anuntul a fost facut in urma cu cateva zile de directorul general al Bancii Transilvania, Omer Tetik, care a subliniat ca procesul de convingere a persoanelor cu credite in franci se deruleaza cu  o viteza neasptat de buna, iar reactia clientilor este extrem de pozitiva.

Banca Transilvania si-a asumat returnarea comisionului de risc perceput in cadrul contractelor de credit in franci elvetieni ale Volksbank si aplicarea unui discount de 22,5%, in contextul in care a preluat un portofoliu de credite in valoare de un miliard de franci elvetieni.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a facut cateva referiri la acest subiect la finalul saptamanii trecute, subliniind faptul ca “principiul impartirii poverii intre creditor si debitor este sprijinit de care Banca Nationala cu tarie”

Isarescu a mentionat ca Banca Transilvania da un exemplu pozitiv pentru problema creditelor in franci elvetieni, alegand varianta reducerii semnificative a poverii clientilor, prin aplicarea discountului de 22,5%.

”In ce masura alte banci vor intelege acest exemplu pozitiv ramane de vazut. Piata ii va sanctiona oricum pe cei care dovedesc o anumita incapatanare.”, a tinut Mugur Isarescu sa avertizeze celelalte institutii de credit care se confrunta cu problema aprecierii francului elvetian.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)