Bancile vor avea mai multa lichiditate si va trebui sa reduca dobanzile, odata cu venirea primaverii si topirea zapezilor, a declarat joi guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu. “A venit primavara, se topesc zapezile, bancile vor avea mai multe lichiditati si chiar si cele mai incapatanate va trebui sa reduca dobanzile, ca n-au incotro”, a spus Isarescu la un seminar cu tema “Clusterele economice generatoare de locuri de munca”.
Declaratia guvernatorului BNR sugereaza ca banca centrala va cauta sa lase mai multa lichiditate in piata bancara, ceea ce se va realiza, cel mai probabil, printr-o reducere a rezervelor minime obligatorii in sedinta de politica monetara din 29 martie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)