“BNR este a 13-a banca infiintata in lume, eu prefer sa spun ca este a 16-a. Consider ca numarul 13 poarta ghinion. BNR a fost infiintata inaintea bancii centrale a Japoniei sau a sistemului Rezervei Federale din SUA, de exemplu. Nu suntem <batrana doamna> asa ca banca Marii Britanii. Suntem asa, ca o matusa”, a declarat vineri Mugur Isarescu, cu prilejul reuniunii anuale a EABH, asociatie europeana care studiaza istoria bancilor.

Isarescu, despre decizia Moody’s: Perceptia in Romania a fost ca bancile romanesti cu capital austriac ar avea mari probleme, ceea ce nu este chiar adevarat

Isarescu a facut referire si la decizia agentiei de rating Moody’s care a retrogradat miercuri sapte banci din Germania si trei din Austria, precizand ca in Romania acest lucru a fost perceput in mod eronat.

“Exista aceste vulnerabilitati si recunoastem acest lucru, dar as da exemplu Austria. Recent, ratingul bancilor a fost scazut si perceptia in Romania a fost ca este un dezastru, ca bancile romanesti cu capital austriac vor avea probleme, ceea ce nu chiar adevarat, reprezinta o vulnerabilitate doar. De asemenea, in ceea ce priveste pozitia noastra acum este ca bancile implicate in intermediere financiara si-au imbunatatit serviciile si acesta este un lucru foarte bun, avem o problema si de euroizare a economiei si de implementare a politicilor economice dupa cresterea mare a creditelor”, a precizat Isarescu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)