Guvernatorul BNR pune “tunul” pe politicieni. Ei vor afla curand ca pe pietele financiare “gura bate fundul si o bate rau de tot!”, a afirmat Mugur Isarescu la prezentarea raportului pe inflatie. Guvernatorul a reamintit ca singura solutie este dialogul, care ar trebui sa domine discursul politic. Iar cine nu il stapaneste ar trebui sa plece, fara a avea pretentia sa-i scoata pe ceilalti din casa.ugur Isarescu a reamintit ca depindem de pietele internationale care penalizeaza dramatic, ceea ce se vede deocamdata pe curs dar se va vedea si in costurile de finantare. “Lumea aceasta este formata din piete de unde Romania ia sume importante ca sa-si finanteze deficitul bugetar si pentru a plati salarii si pensii”, a mai spus guvernatorul. Isarescu a adaugat ca “politicienii trebuie sa discute si sa gaseasca solutii la situatia actuala. Nu sa interpreteze cursul ca se duce in sus din cauza lui cutare sau lui cutare”.

Declaratia guvernatorului BNR, Mugur Isarescu:
“Folosesc cuvintele unui foarte bun prieten al Romaniei, personalitate in lumea finantelor, care mi-a spus chiar asa: Mai, voi chiar nu aveti ce sa faceti? (…) Asa judeca lumea, si nu trebuie uitat ca lumea aceasta este formata din piete de unde Romania ia sume importante ca sa-si finanteze deficitul bugetar si ca sa merg mai departe pentru a plati salarii, pensii. Deci, aici nu e vorba de o joaca a BNR si de o interferenta. Aici este vorba de a trasmite semnale foarte clare ca aceasta tara trebuie sa mearga inainte, institutiile trebuie sa-si faca datoria (…) Fiecare trebuie sa-si faca datoria, iar in materie de finante internationale, atentie, si in finante interne, mai mult decat in oricare alta parte, spun eu ca gura bate fundul, si il bate rau de tot. si nu avem nevoi de asa ceva. Este un mesaj pe care il repetam”, a spus Isarescu

El a aratat ca BNR isi face datoria, cauta sa obtina profit si sa achite la buget 80% din aceasta suma, care-l ajuta pe ministrul de Finante Florin Gerogescu sa-si indeplineasca obiectivele.

“Nu pot sa spun mai mult pentru ca suntem neutri politic, dar trebuie sa spunem societatii romanesti realitatea. si realitatea este aceasta: depindem de pietele internationale si ele te penalizeaza dramatic. Deocamdata se vede pe curs. Se va vedea si pe costurile de finantare, inevitabil. si e greu sa discerni cat vine din plan international, din locatie geografica, din imagine si cat vine din ce se intampla pe plan intern”, a spus guvernatorul BNR.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)