Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, se intreba public prin 2008 de ce trebuie ca statul sa salveze sectorul privat, care s-a indatorat pana peste cap. Mai precis, guvernatorul se intreba de ce BNR ar trebui sa salveze creditele date cu buletinul, imprumuturile date pentru vacanta, masini, iahturi sau avioane sau finantarile acordate pentru constructia in plin camp arabil a unor ansambluri rezidentiale cu piscina, potrivit ZF
De ceva vreme, Banca Nationala a inceput sa pompeze saptamanal miliarde de lei in piata, ca sa-i tina regulate bataile inimii si sa nu faca infarct. De fapt, BNR finanteaza creditele neperformante, creditele cu buletinul si creditele date de banci pentru niste pasuni unde ar fi trebuit sa fie ansambluri rezidentiale cu piscina.

De ce s-a temut Isarescu la finalul lui 2008, ca BNR va ajunge sa finanteze finantarea bancilor si reducerea expunerilor, nu a scapat.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)