Banca Centrala a dat un nou semn de reducere a ratelor la credite prin masura de reducere a dobanzii cheie pana la 2,75%. Alte mesaje transmise de Guvernator, punctate la conferinta de presa de dupa anuntarea deciziei BNR, au fost dobanzile la depozite si “conlucrarea” dintre banci si clienti. Mugur Isarescu avertizeaza bancile sa nu reduca si mai mult dobanzile la depozite si “sa aiba grija la economisire”. Asta ar fi un prim pas de indepartare fata de clienti lor, considera bancherul.

Isarescu readuce pe tapet indemnnul catre banci de a se „apropia de clienti“ pentru a stimula creditarea

Seful BNR readuce in discutie, din nou, apropierea de clienti si interesul exclusiv al bancilor sa acorde credite. Isarescu stie ca impulsul creditarii vine de la banci. „Este bine ca bancile sa se apropie de clienti pentru ca astfel vor gasi solutii. Este treaba bancilor sa dea credite. Apropierea de clienti si nu departarea de clienti, adica situ­a­rea pe pozitii anta­gonice, va duce la crestere credi­tarii. Altfel, lichiditate este suficienta, bani sunt, sunt chiar prea multi“.

Si in 2013 Mugur Isarescu indemna bancile la “conlucrare”. Ce a urmat? Nimic special, piata si-a urmat cursul.

In august 2013, la un eveniment la care a fost prezent, Mugur Isarescu indemna bancile sa se apropie de clienti si sa inteleaga faptul ca aceasta apropiere este in interesul lor.
“Bancile trebuie sa se apropie de clienti. Sa-i inteleaga mai bine, sa conlucreze cu ei si in ceea ce priveste creditele care au anumite probleme. Ca sa nu fiu interpretat altfel este un sfat personal. Eu, daca as fi in locul lor, asa as face, dar nu sunt inca. Noi speram ca mai devreme sau mai tarziu, sper sa fie mai devreme, bancile vor realiza ca este in interesul lor sa se apropie de clienti. Este sursa lor principala de castig si de evitare a unor situatii mai dificile pentru ele”, a spus Isarescu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)