Este pentru prima data in ultimul an cand Isarescu ii someaza e bancheri sa reia creditarea si sa renunte la cautarea de argumente pentru a tine dobanzile sus. Mai mult, Isarescu ii atentioneaza pe bancheri ca modul de a face business prin comisioane mari, “jupuite” de la clienti, nu le ava aduce nici lor castiguri mari.

Romania ar putea avea in 2013 o crestere economica de peste 1,6% daca va fi un an agricol bun, iar bancile ar trebui sa reia creditarea si sa reduca dobanzile la imprumuturi, deoarece cererea de credite nu poate sa apara la dobanzi de 15% pe an, considera Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

„Frati bancheri, daca nu mai vreti sa dati credite si cautati resurse prin alta parte, se va intoarce ca un bumerang impotriva voastra. Bancile trebuie sa reia creditarea, pe alt model de business, facand curatenia necesara. Nu mai trebuie sa mizeze pe creditul de consum“, a spus ieri Isarescu la prezentarea raportului trimestrial asupra inflatiei.
„Nu exista cerere de credit (spun bancile – n.red.). Stai putin, daca ai 15% dobanda, cu inflatie in scadere, cine sa-ti ia credit? Aveti toate motivele sa reduceti dobanzile la credite. Daca bancile se vor juca numai cu lucruri din astea: hai sa-i mai jupuim pe clienti cu un comision, sa mai reducem dobanzile la depozite, nu vor face nimic. Aveti nevoie de o activitate de creditare serioasa, cu viziune, pe termen lung.“

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)