Cele 10-12 miliarde euro cumparate de BNR la un curs de 3,1-3,5 lei /euro , atunci cand influxurile de capital strain erau foarte ridicate in Romania, inainte de criza, ofera si acum o marja lejera de profit pentru operatiunile BNR atunci cand vinde valuta pe piata, a spus astazi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu ocazia lansarii cartii “How Emerging Europe Came Through the 2008/09 Crisis”, de Bas B. Bakker si Christoph A. Klingen.

Pe de alta parte, Mugur Isarescu a explicat ca evitarea unei crize bancare in Romania s-a datorat politicilor macroprudentiale ale Bancii Nationale, inclusiv in ceea ce priveste rezervele minime obligatorii.

“Romania a evitat o criza bancara si nu a fost nevoie de o injectie de bani publici in capitalul vreunei banci”, a spus Isarescu referindu-se la criza globala din anii 2008-2009 .

Potrivit guvernatorului, nicio tara din regiune nu a scapat neafectata de criza si toate statele au inregistrat deteriorari masive in ceea ce priveste finantele publice, somajul sau creditele neperformante.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)