Guvernul israelian vrea sa gaseasca variante prin care poate fi redusa utilizarea banilor cash pentru plati, in scopul combaterii evaziunii fiscale. Publicatia israeliana Haaretz  scrie ca executivul a dispus formarea unui comitet care trebuie sa prezinte intr-un termen de 90 de zile recomandarile in acest sens.

“Se estimeaza ca miliarde de shekeli (sute de milioane de euro) din economia Israelului nu sunt taxati. Comitetul va gasi solutii inovatoare şi logice pentru corectarea situatiei si va propune un plan spre aprobarea guvernului”, a spus Harel Locker, seful cabinetului prim-ministrului.

Potrivit bancii centrale a Israelului, populatia se indreapta treptat catre tranzactiile electronice, dar acest proces trebuie monitorizat pentru a se asigura ca se desfasoara in mod corect.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)