Banca Italo Romena a anuntat ca va sustine afacerile din sectorul agricol. Italo Romena va oferi produse de creditare pe termen scurt si mediu, pentru care a alocat un plafon de 20 de milioane de euro. Creditului Rural (FGCR), primele doua conventii pentru finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente, destinate beneficiarilor masurilor de dezvoltare rurala incluse in Axa II a Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 si PNDC (Plati Nationale Directe Complementare). Prin urmare, Banca prefinanteaza subventiile APIA pentru categoriile de clienti eligibili. Finantarile sunt acordate in lei, acoperind pana la 80% din suma calculata pe baza certificatului eliberat de catre APIA.

In plus, Banca ofera o serie de produse de creditare destinate sectorului agricol: Linia de credit pentru sectorul agricol, Creditul agricol sezonier si Creditul pentru investitii in sectorul agricol. Pentru aceste noi produse, clientii au la dispozitie modalitati de rambursare flexibile si pot beneficia de garantia FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) si FNGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii).

“Sectorul agricol este un sector important pentru dezvoltarea Romaniei, avand un potential de dezvoltare ridicat si, in acelasi timp, o mare nevoie de finantare. Colaborarea cu institutii cheie din sectorul agricol a venit asadar in mod  firesc, permitandu-ne sa le oferim persoanelor interesate cele mai bune solutii de finantare”, a declarat Roberto Broggini, Directorul Comercial al Bancii Italo Romena.

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar. in anul 1997 a fost deschisa Sucursala Bucuresti, iar din anul 2000 Banca Italo Romena face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia.

Din 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis treptat si catre societatile romanesti si segmentul retail.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla in Italia (provincia Treviso), iar in Romania aceasta opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 sea in Bucuresti, iar restul in cele mai importante orase.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)