Atac armat la o sucursală a BCR din Arad. Sucursala BCR din cartierul Micălaca al municipiului Arad a fost jefuită, joi, de un bărbat înarmat cu un pistol şi care purta o cagulă pe faţă, el fiind în acest moment căutat de poliţişti după ce a fugit printre blocurile din zonă. Banii au fost deja recuperați. Ar fi vorba de aproape 87.000 de lei.
Poliţiştii din Arad au reuşit să recupereze, la scurt timp de la comiterea jafului, un rucsac cu 87.000 de lei și un un pistol de jucărie.

În spatele blocului unde era situat sediul băncii, politiştii au mai găsit o pereche de mănuşi, o cagulă, un tricou şi o pereche de încălţăminte, care se presupun că aparţin atacatorului.

atac-bcr-bun

Poziția BCR:

„Astăzi, 29 septembrie a.c., în unitatea BCR din cartierul Micălaca – Arad, o persoană neindentificată a iniţiat o tentativă de jaf. Nu se cunosc circumstanţele infracţiunii, dar primele informaţii arată că infractorul a abandonat geanta cu bani în apropierea locului faptei. Nimeni nu a fost rănit.

În acest moment, BCR colaborează cu Poliţia pentru identificarea infractorului. În unităţile băncii există sisteme de monitorizare permanentă a activităţii şi vom pune la dispoziţia anchetatorilor toate materialele necesare care să ajute la prinderea cât mai rapidă a jefuitorului.

Pentru BCR, securitatea angajaţilor este primordială şi organizăm periodic sesiuni de instruire pentru angajaţii care lucrează în unităţile BCR, pe care îi instructam să nu îşi asume niciun risc în situaţii de acest tip. În urmă incidentului de la Arad colegii noştri au respectat protocolul de securitate pentru acest gen de cazuri şi nimeni nu a fost rănit.

Dorim să reiterăm faptul că politica BCR este de a nu păstra sume mari de bani lichizi, şi nici sume disponibile imediat, în unităţile sale. BCR a implementat de peste 5 ani o politică proactivă de încurajare a plăţilor electronice, care a redus semnificativ sumele de bani din sucursale, fără a afecta nevoile directe ale clienţilor. Din acest motiv pagubele financiare în astfel de incidente sunt extreme de reduse.

Clienţii băncii nu sunt afectaţi, deoarece poliţele de asigurare ale băncii acoperă astfel de incidente.”

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)