Ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, a declarat ca infiintarea unei banci de dezvoltare a Romaniei, eventual prin transformarea CEC sau Eximbank, nu trebuie “sa se impiedice de o persoana sau alta”, referindu-se la o declaratie a presedintelui CEC, Radu Ghetea, care nu sustine ideea.

Nu trebuie sa ne impiedicam de o persoana sau alta. Acesta este un proiect asumat de mediul privat si de aceea trebuie facut indiferent de ce spune o persoana sau alta. Vorbim de CEC sau Eximbank”, a spus Jianu la o conferinta pe tema IMM-urilor, raspunzand unei intrebari privind o declaratie a sefului CEC.

Saptamana trecuta, Radu Ghetea a afirmat ca transformarea bancii intr-o banca de investitii este ineficienta, mai ales in conditiile existentei unei retele de unitati teritoriale foarte dezvoltata.

Jianu a precizat ca marti se va intalni cu ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, reprezentanti ai BNR, si cu cel al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, pentru a discuta despre infiintarea bancii de dezvoltare a Romaniei, o solutie fiind transformarea CEC Bank si Eximbank intr-o astfel de institutie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)