La sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor va debuta o criza financiara majora, spune investitorul legendar Jim Rogers, potrivit Business Insider.

„Cateva actiuni din America intra in bubble. Balonul speculativ va veni si va intra in colaps. Ar trebui sa fim ingrijorati”, a declarat Rogers pentru emisiunea Bottom Line a publicatiei online Business Insider.

Va fi insa “un noroc” pentru jurnalisti, pentru ca vor avea o criza de relatat, a mai adaugat el. Momentul este aproape. Intrebat de realizator cand va incepe socul finanicar, Rogers a raspuns ca la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor.

Nu stie care va fi factorul declansator. Cel mai probabil, ar fi un faliment care sa antreneze panica investitorilor ca va urma o spirala a imposibilitatii de plata a datoriilor. Poate fi, de exemplu, falimentul unui fond de pensii. La inceput va fi negat faptul ca va avea implicatii, dar se va repeta povestea din anii 2007-2008. In anul 2007 Islanda a dat faliment, dar investitorii au spus ca este o tara mica. Au urmat insa Irlanda, Bear Sterns, Lehman Brothers, spune Rogers. 

Urmareste pe Businessinsider.com interviul integral.

Jim Rogers este un cunoscut om de afaceri, investitor, autor, fondator al Quantum Fund, director al Rogers Holdings and Beeland Interests Inc.

Rogers avut prima slujbă la vârsta de cinci ani, strângând sticlele goale de pe stadioane, după meciurile de baseball. La terminarea lice­ului a obținut o bursă la Yale, unde a fost cârmaci al echipei de canotaj. Ulterior, a urmat cursurile Colegiului Balliol din Oxford și a început să lucreze pe Wall Street. Este co-fondator al Quantum Fund, în partene­riat cu George Soros.

A fost profesor de finanțe la Școala de Afaceri a Universității Columbia și a făcut o călătorie în jurul lumii, pe motoci­cletă, parcurgând peste 160 000 de kilometri, pe șase continente, și intrând, cu această expediție, în Cartea Recordurilor.

De-a lungul timpului a acuzat de nenumărate ori autoritățile de proasta gestiune a economiei și a avertizat cu privire la pericolele care planează asupra piețelor financiare.

Cărți

  • 1994: Investment Biker (Motociclistul investitor);
  • 2003: Adventure Capitalist (Capitalistul aventuriei);
  • 2004: Hot Commodities (Mărfuri la mare căutare);
  • 2007: A Bull in China (Un taur în China);
  • 2009: A Gift to My Children (Un dar pentru copiii mei);
  • 2013: Street Smarts (Școala vieții).

 

 

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)