Cash-ul  va deveni istorie intr-un deceniu, din cauza noilor instrumente financiare, inclusiv monede virtuale, spun liderii marilor banci europene la Forumului Economic Mondial. La Davos s-a discutat tocmai despre impactul tehnologiei ca cea mai importanta schimbare a lumii. Schimbare care va lasa piata muncii fara milioane de joburi datorita tehnologiei si robotilor. Dar va lasa si piata financiara fara banii cash!

Inovatiile de ordin tehnologic modifica deja in mod dramatic structura economi­ilor.

Impactul va fi atat de semnificativ incat John Cryan, co-CEO al Deutsche Bank  a prezis ca in de zece ani, probabil nu vom mai vedea bani. Sunt “foarte ineficienti”, a adaugat bancherul citat de Euractiv.

“Cash should be dematerialized” a spus Cryan intr-un panel al Forumului, in care a vorbit despre viitorul financiar. Acesta a tinut sa specifice ca si guvernele “ar trebui sa fie interesate de aceste tendinte pentru ca vor contribui la combaterea finantarilor ilegale sau spalarii banilor”.

In acelasi panel, Dan Schulman, CEO al PayPal, a declarat ca “digitizarea se afla in fata noastra”. Chiar daca 85% din tranzaciti sunt inca facute in numerar, “este inevitabil iar acest proces se va intâmpla”. Dar inca “avem un drum lung de parcurs,” a spus seful PayPal, potrivit euractiv.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)