Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea de aprobare a OUG privind implementarea programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”, care prevede că titularii beneficiază de o primă de stat anuală de 600 de lei până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Legea are ca obiect legiferarea unui tip special de cont de investiţii – Contul individual de economii Junior Centenar, titularul contului fiind orice copil care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: a) este cetăţean român; b) nu a împlinit vârsta de 18 ani. Titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în cont în anul respectiv să fie de minimum 1200 lei.

Ordonanţa mai prevede că la soldul contului se aplică o rată de dobândă al cărui nivel se stabileşte la 3% pe an. De 3 acest program vor beneficia şi copiii ocrotiţi prin serviciile publice şi private specializate pentru protecţia copilului, depunerea anuală minimă de 1200 lei se efectuează din bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Curtea Constituţională a respins pe 5 iunie, ca neîntemeiată, sesizarea lui Klaus Iohannis formulată pe 25 aprilie în legătură cu Legea pentru aprobarea OUG 14/2018 privind implementarea Programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)